De nieuwste hit in mijn keuken: een salade met tempeh! Kijk jij mee?

BENODIGDHEDEN

Voor de salade:

  • Sla en hoeveelheid naar keuze (ik koos voor spinazie en kropsla
  • 180 gram tempeh (deze)
  • Een paar olijven
  • 1 groot sjalotje
  • 50 gram champignons
  • 50 gram tauge
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gram mozzarellabolletjes
  • 100 gram rode kidneybonen
  • 2 el huttenkase

Voor de dressing:

  • De overheerlijke saus van de AH (deze)

WERKWIJZE

  1. Snijd de ui, champignons en olijven in stukjes
  2. Doe de slasoorten en de uitgelekte kidneybonen in een grote kom
  3. Doe de champignons en de tauge in een pan met olie en laat 5 minuten bakken
  4. Kook de eitjes naar wens (ik houd van semi-zacht/hard)
  5. Snijd de mozzarella in stukjes
  6. Snijd de olijven en het sjalotje in stukjes
  7. Voeg toe aan de salade
  8. Voeg de tempeh toe aan de pan en bak het nog 5 minuten mee
  9. Pel de eitjes en voeg toe aan de salade
  10. Gebruik de huttenkase als saus
  11. Doe de tauge, champignons en de tempeh ook in de saladebak
  12. Top met de dressing van de AH
Processed with VSCO with av8 preset

IK HEB MEER GLUTENVRIJE SALADES GEMAAKT!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close