Wortel in je taart? Het klinkt wat mij betreft altijd een beetje gek. Hoe dan ook het proberen waard en wat lekker was die! Kijk maar gauw mee naar deze glutenvrije worteltaart:
BENODIGDHEDEN
- 400 gram mix voor wortelcake van Tasty me
- 120 gram roomboter
- 4 eiren
- 200 gram wortelrasp
- Glazuur van Dr. Oetker
Topping:
- 1 tl kurkuma
- 150 gram poedersuiker
- Citroensap van 1 citroen
- Drupje water
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe de roomboter (kamertemperatuur), eieren en de mix in een kom en mix het goed door elkaar
- Rasp ondertussen de wortel en voeg toe
- Zet het voor circa 40 minuten in de oven en houd goed in de gaten
- Laat afkoelen en snijd horizontaal door midden
- Doe de glazuur er tussen zoals op de verpakking vermeld
- Leg de andere helft er bovenop
- Maak de topping, mix de kurkuma, het poedersuiker, citroensap en het drupje water en besmeer de taart
- Top met een beetje wortelrasp
IK HEB MEER TAART GEMAAKT DIE JIJ OOK LEKKER VINDT
- Glutenvrije chocoladecake met kersen
- Glutenvrije spongecake met zelfgemaakt slagroom
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met aardbeien en noten
- Taart met Skyr
- Worteltjestaart
- Glutenvrije kwarktaart met kokosbodem
- Glutenvrije kwarktaart met speculaasbodem
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek