Iets wat ik nog nooit had en wat mij zo simpel leek: glutenvrije tompoucen. Helaas. bleek het in de praktijk allemaal wat anders en was de ‘schat ik ben met een half uur klaar’ echt niet waar… misschien niet de mooiste, wel lekker! Kijk maar mee:
BENODIGDHEDEN
- 250 gram glutenvrije bladerdeeg (van Consenza)
- 150 gram poedersuiker
- 2 el water
- Kleurstof met de kleur rood (deze is glutenvrij)
- 1 vanillestokje
- 400 ml melk
- 3 eidooiers
- 90 gram suiker
- 30 gram maizena
- 25 gram roomboter
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Laat de bladerdeeg iets ontdooien en rol de plakjes nog iets verder uit
- Snijd ze elk in 4 lange stukken
- Doe wat olie in de ovenschaal/op de bakplaat en bak het bladerdeeg gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven
- Ondertussen kan je de bakkersroom bereiden:
- Verwarm de melk in een steelpan en voeg het vanillestokje toe, breng langzaam aan de kook
- Haal het van het vuur en laat 15 minuten rusten
- Doe de maizena, eidooiers, en een scheutje van melk in een kom en mix het goed met elkaar
- Voeg beetje bij beetje wat van de warme melk toe totdat alle melk erbij zit
- Doe alles weer in het pannetje en breng opnieuw aan de kook
- Roer het voor 3 minuten erg goed door (echt doen, anders koekt het aan!)
- Haal het vanillestokje eruit en laat afkoelen
- Als het afgekoeld is maar nog wel warm, roer je de roomboter erdoor
- Snijd de bladerdeeg stukjes door de helft (en scheid dit van de andere helft)
- Mix het poedersuiker met het kleurstof en een scheutje water (dit is het roze glazuur)
- Ga nu de tompoucen opbouwen, eerst bladerdeeg, dan banketbakkersroom, dan het bladerdeeg en dan de glazuur
IK HEB MEER LEKKERS GEMAAKT DIE JIJ OOK LEKKER VINDT
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met aardbeien en noten
- Taart met Skyr
- Worteltjestaart
- Glutenvrije kwarktaart met kokosbodem
- Glutenvrije kwarktaart met speculaasbodem
S M A K E L I J K!
love, Annemiek