Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op chocolade en fruit. Vaak gaat dit prima samen, wat ook nu zo is gebleken! Deze keer maakte ik een cake met kersen en chocolade!
BENODIGDHEDEN
- 100 ml kokosmelk
- 1 blik monchou kersen (deze)
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 125 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram pure chocolade
- 2 el cacao poeder
- Poedersuiker om te besprooien
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Scheid de kersen en het gelei van elkaar
- Mix de boter en het suiker in een mixer
- Voeg één voor één de eieren toe
- Smelt de chocolade au bain marie
- Schep de chocolade, de cacaopoeder en het zelfrijzend bakmeel door de mix
- Voeg tot slot de melk en 2 el kersengelei toe
- Doe het geheel in een bakblik en top met een aantal kersen
- Zet het voor circa 30 minuten in de oven
- Laat afkoelen en doe er nog wat kersen en gelei op
IK HEB MEER TAART GEMAAKT DIE JIJ OOK LEKKER VINDT
- Glutenvrije spongecake met zelfgemaakt slagroom
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met aardbeien en noten
- Taart met Skyr
- Worteltjestaart
- Glutenvrije kwarktaart met kokosbodem
- Glutenvrije kwarktaart met speculaasbodem
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek