Zelf ben ik echt gek op sushi, en mijn vriend gelukkig ook. We bestellen vaak wat, simpelweg omdat zelf maken altijd zo’n geknooi is. Onlangs maakte ik deze heerlijke lompe versie: de glutenvrije sushitaart.
BENODIGDHEDEN
- 1 pak sushirijst
- 5 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 1 pak norivellen
- 300 gram gerookte zalmplakken
- 1 komkommer
- 3 avocado’s
- 2 blikjes tonijn in water
- 5 el mayonaise
- Peper/zout
- Sesamzaad
- Sojasaus naar smaak
- Wasabi naar smaak
WERKWIJZE
- Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat (inclusief het toevoegen van de rijstazijn) en laat het goed afkoelen
- Snijd de komkommers en avocado
- Mix de tonijn met de mayonaise en het peper/zout
- Ga nu de taart vullen zoals jij wil, ik zal mijn manier delen
- Doe eerst wat norivellen in de bakvorm (deze kan je makkelijk knippen/snijden)
- Eerste laag: doe 1/3e van de sushirijst in een springvorm en druk met de bolling van een lepel goed aan
- Tweede laag: komkommerplakjes
- Derde laag: avocadoplakjes
- Vierde laag: de tonijn/mayonaise mix
- Vijfde laag: Sushirijst (druk goed aan met de bolling van de lepel)
- Zesde laag: Avocadoschijfjes
- Zevende laag: Zalmplakken
- Achtste laag: sesamzaad
- Negende laag: Sushirijst (druk goed aan met de bolling van de lepel)
- Sluit de taart met de nori vellen
- Eet de sushitaart met heel veel lekkere sojasaus en wasabi
Wil je eens echt goede sushi eten? Bestel dan hier:
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek