Ik had nog nooit een plaatkoek gemaakt. Een collega van mij kwam er eens mee aan op het werk (niet-glutenvrij) en dat bracht mij op het idee om een eigen variant te maken. Hierbij de glutenvrije plaatkoek met appel!
BENODIGDHEDEN
- 4 appels
- 1 citroen
- 2 el jam naar keuze (ik koos voor aardbeienjam)
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram glutenvrije havermout
- 500 gram donkere bastardsuiker
- 400 gram roomboter
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de appels in partjes
- Knijp het citroensap uit over de appelpartjes
- Mix het zelfrijzend bakmeel, suiker en havermout met elkaar
- Smelt de roomboter
- Voeg de roomboter langzaam toe aan de mix
- Doe de helft van de mix in een ovenschaal/op een bakplaat en druk goed aan met de bolling van een lepel
- Smeer de jam er over uit
- Doe de appelpartjes erop
- Doe de andere helft van mix er bovenop en druk wederom aan met de bolling van de lepel
- Zet het geheel voor 45 a 60 minuten in de voorverwarmde oven
IK HEB MEER TAART GEMAAKT DIE JIJ OOK LEKKER VINDT
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met aardbeien en noten
- Taart met Skyr
- Worteltjestaart
- Glutenvrije kwarktaart met kokosbodem
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek