CHOCOLADE IS ALTIJD EEN GOED IDEE, LAAT DAT EVEN DUIDELIJK ZIJN. EEN CAKE MET CHOCOLADE ÉN SINAASAPPEL IS NATUURLIJK EEN NÓG BETER IDEE. KIJK MEE NAAR DEZE HEERLIJKE GLUTENVRIJE CHOCOLADECAKE MET SINAASAPPEL!
BENODIGDHEDEN
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter
- 210 gram lichte bastardsuiker
- 200 gram pure chocolade
- 4 middelgrote eieren
- 1 drupje vanille extract
- Sinaasappelsap van 1 sinaasappel
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 180 graden
- Mix de roomboter met het suiker in de keukenmachine tot een mooi beslag
- Smelt de helft van de chocolade au bain marie
- Hak de andere helft in stukjes
- Voeg één voor één de eieren toe aan het beslag
- Zeef het meel en spatel het erdoor
- Spatel de gesmolten chocolade en de stukjes chocolade door het geheel
- Voeg als laatste het sinaasappelsap toe
- Zet de cake voor 60 minuten in de oven (houd wederom goed in de gaten!)
- Laat afkoelen en genieten maar!
IK HEB MEER SOORTEN (CHOCOLADE)CAKE GEMAAKT!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek