HET IS EVEN WAT WERK, MAAR HET IS HET OOK DUBBEL EN DWARS WAARD! HIERBIJ EEN NIEUWE VARIANT: DE GLUTENVRIJE QUICHE MET SPEKJES EN PREI.
BENODIGDHEDEN
BENODIGDHEDEN
- Bodem:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 2 eieren
- 6 eetlepels water
- Olie om in te vetten
Vulling:
- 1 prei
- 200 gram spekjes
- 1 bakje champignons
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 1 grote ui
- 1 krop broccoli
- 10 cherry tomaatjes
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
WERKWIJZE
- Roer in een schaal het bakmeel met de zout
- Maak een gat in het midden en doe daar het ei en het water in
- Mix alles door elkaar totdat alles aan elkaar blijft plakken als een echte ‘deegbal’
- Vet de bakvorm in
- Maak van de deegbal een zo groot mogelijke oppervlakte zodat het je bakvorm dekt (hier bestaan deegrollers voor maar die heb ik niet)
- Prik gaatjes in het deeg en zet hem in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de broccoli beetgaar
- Was en snijd de groente en bak even kort aan in een pan
- Voeg de specerijen toe
- Pak een kom en doe hierin de eieren, de melk, de olie en de peper en zout en mix het goed
- Haal het deeg uit de koelkast en doe hier het mengsel in
- Doe de quiche in de oven voor circa 25 a 30 minuten
- Haal hem uit de oven en doe er wat parmezaanse kaas overheen
IK HEB NOG MAAR QUICHE RECEPTEN GEMAAKT:
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek