Een recept dat ik afgelopen weekend twee keer heb gemaakt, puur omdat het zó snel op was. De glutenvrije kwarktaart met speculaas.

BENODIGDHEDEN

  • 2 pakjes glutenvrije speculaas van de Albert Heijn
  • 75 gram roomboter
  • Bakpapier
  • 24 cm springvorm
  • 250 gram slagroom
  • 500 gram kwark
  • 150 gram lichte bastardsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 blikje kersen

WERKWIJZE

  1. Pureer de speculaas
  2. Smelt de boter op een laag vuurtje en laat het afkoelen
  3. Leg het bakpapier in een springvorm van 24 cm
  4. Voeg de boter toe aan de biscuitjes
  5. Doe het in de springvorm en druk het goed aan met de bolling van een lepel
  6. Zet zo lang de bodem in de koelkast
  7. Bereid de gelatineblaadjes op voorgeschreven wijze
  8. Mix de kwark en de suiker met elkaar
  9. Voeg de slagroom toe en laat het op een hoge stand met elkaar mixen
  10. Voeg beetje bij beetje de afgekoelde (!!!) gelatine erdoor
  11. Pak de bodem uit de koelkast en vul de springvorm aan met het mengsel
  12. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast
  13. Serveer met de kersen
Processed with VSCO with av8 preset
Processed with VSCO with av8 preset

IK HEB MEER TAART GEMAAKT DIE JIJ OOK LEKKER VINDT

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close