Afgelopen week kreeg ik wat nieuwe inspiratie om door een heerlijke smeuïge brownie te doen, namelijk sinaasappel! Hierbij de glutenvrije brownie met sinaasappel.

BENODIGDHEDEN

  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram roomboter in blokjes
  • 100 gram pure chocolade stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 185 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 130 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte mix C van Schär)
  • Cacaopoeder naar smaak
  • 1 sinaasappel

WERKWIJZE

  1. Verwarm je oven voor op 280 graden
  2. Smelt de chocoladeblokjes au bain marie
  3. Klop de eieren en het suiker met elkaar op een hoog tempo
  4. Roer de gesmolten chocolade er rustig doorheen
  5. Zeef de bloem er doorheen, spatel het geheel (klop dus niet!)
  6. Spatel de chocolade blokjes erdoor
  7. Pers een sinaasappel en rasp de schil
  8. Voeg ook de cacaopoeder en het sap en de rasp toe
  9. Doe het mengsel in je bakvorm en ze het voor 25 minuten in de oven
Processed with VSCO with av8 preset

IK HEB MEER SOORTEN BROWNIE GEMAAKT!

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR SMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close