Met bananenbrood kan je eindeloos variëren en dat doe ik dan ook. Het fijne is dat ik ze vaak in plakken snijd en invries, voor op het werk. Deze keer het glutenvrij bananenbrood met WORTEL!
BENODIGDHEDEN
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram glutenvrije havermout
- 4 eieren
- 4 rijpe bananen
- 1 peer
- Snufje zout
- 1 el speculaas- en koekkruiden
- 1 el cacao
- 1 el bakpoeder
- 150 gram wortels
- 20 gram poedersuiker
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Rasp de wortels
- Gooi alle ingrediënten samen (of niet) in de keukenmachine (houd wat wortelrasp over!)
- Spatel nog even goed door
- Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm
- Zet het geheel voor circa een uur in de oven (houd hem in de gaten, als de bovenkant te donker wordt kan je er aluminiumfolie overheen doen)
- Laat het geheel goed afkoelen
- Mix de monchou met het poedersuiker en doe dit over het ‘brood’
- Voeg nog wat stukjes wortel toe
- Snijd in stukjes en doe het in de vriezer, zo heb je iedere dag een healthy snack!
IK HEB MEER SOORTEN GEZONDE BANANENBROOD/CAKE GEMAAKT!
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek