Voor de mensen die mij al wat langer volgen: chocola is leven. Hierbij opnieuw een heerlijke cake met onder andere chocolade: de glutenvrije marmercake met chocolade!
BENODIGDHEDEN
- 250 gram glutenvrij speculaas
- 1 gram ongezouten roomboter
- 300 gram chocolade (ik gebruikte de pure chocolade van de Albert Heijn)
- 4 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 900 gram monchou
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 170 graden celcius
- Laat de roomboter smelten in een pan
- Crunch de koekjes (ik doe dat altijd in de keukenmachine) en voeg de gesmolten roomboter toe
- Vet de taartvorm in
- Doe het geheel in de taartvorm en druk goed aan met de onderkant van een lepel
- Zet de taartvorm met de bodem voor circa 5 minuten in de oven
- Ga bezig met de vulling
- Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje boven een pannetje kokend water)
- Mix de suiker en de monchou in de keukenmachine
- Voeg per stuk de eieren toe
- Houd 1/3e van het monchou mengsel apart
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het monchou mengsel
- Doe het mengsel in de taartvorm die inmiddels uit de oven is
- Doe ‘hoopjes’ van het overgbleven monchou mengsel op de taart en maak er met een sateprikker mooie krullen van
- Zet de taart voor 75 minuten in de oven maar houd hem in de gaten
- Laat def taart goed afkoelen
IK HEB NOG MEER LEKKERE TAARTJES GEMAAKT!
- Glutenvrije bananencheesecake
- Appeltaart met speculaas
- Appeltaart met pecannoten
- Kwarktaart met kokosbodem
- Ontbijttaart met noten
- Kersenkwarktaart
- Brownietaart
- Skyrtaart
- Worteltjestaart
HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR TAARTSMAKEN? LET ME KNOW!
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek