IK KWAM ER ACHTER DAT IK NIET 1(!) CHEESECAKE HEB GEMAAKT, DAAR GA IK DUS EVEN VERANDERING INBRENGEN. TE BEGINNEN MET DE GLUTENVRIJE BANANENCHEESECAKE MET SPECULAAS!

BENODIGDHEDEN

  • 250 gram glutenvrij speculaas
  • 1 pak glutenvrije oreokoekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 bananen
  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram creme fraiche
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes dr. oetker)
  • 1 drupje vanille extract

WERKWIJZE

  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje en verkruimel ondertussen de speculaas en de oreokoekjes (hou 4 oreokoekjes over)
  2. Meng met elkaar en doe het in de bakvorm
  3. Druk het aan de bovenkant goed aan met de bolle kant van een lepel en zet gedurende het bereiden dit in de koelkast
  4. Week de gelatine in koud water
  5. Doe de bananen in de keukenmachine samen met de creme fraiche, mascarpone, de vanille extract en de vanillesuiker
  6. Verwarm de gelatine met water (zie achterkant gelatine verpakking) en laat het goed afkoelen
  7. Voeg de gelatine toe aan het mengsel in de keukenmachine
  8. Schep het met een spatel een paar keer door
  9. Haal de bodem uit de koelkast en doe het mengsel er op
  10. Laat de taart voor minimaal 3 uur opstijven (ik koos voor een nachtje)
  11. Serveer het geheel met nog wat verkruimelde oreokoekjes
Processed with VSCO with f2 preset

Ik heb nog meer lekkere taartjes gemaakt!

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR TAARTSMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije marmercheesecake met chocolade - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close