Oke, ik had zelf nog nooit Red Velvet taart gehad en wat is het lekker! Ik maakte deze keer een variant met oreotaart. Jam!
BENODIGDHEDEN
- Voor de taart
- 1 zak red velvet cakemix van de Xsenos (YAY, easy!!)
- 4 eieren
- 140 gram roomboter
- Voor de botercreme
- 250 gram ongezouten roomboter
- 6 eetlepels water
- 500 gram poedersuiker
WERKWIJZE
- Volg de gebruiksaanwijzingen op het pak
- Laat hem vervolgens goed afkoelen en snijdt hem door midden
- Vervolgens kan je aan de slag met de botercreme
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is
- Mix de roomboter in de keukenmachine
- Zeef de poedersuiker in een grote kom en voeg het water toe
- Voeg eerst de helft van de mix in de kom aan de roomboter toe en mix het twee minuten goed door elkaar
- Doe vervolgens de rest er bij en mix het geheel nog circa 5 minuten op hoog tempo
- Doe de botercreme in een spuitzak
- Doe 1/3e van de botercreme aan de binnenzijde en strijk goed plat
- Doe de andere helft van de taart er op en druk zachtjes aan
- De overige botercreme kan je aan de zijkanten en de bovenkant doen (vooral ook op de bovenkant zodat de oreokoekjes goed blijven zitten)
- Verkruimel de oreokoekjes en doe het op de bovenkant, druk goed aan
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER SOORTEN TAART GEMAAKT!
- Glutenvrije paaseitaart
- Kwarktaartje met noten en chocolade
- Kersenkwarktaart
- Brownietaart
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met kokos/chocolade bodem
- Kokos/mangotaart
- Worteltjestaart
- Kersen/limoentaart
- Appeltaart met pecannoten
- Kwarktaart met citroen
S M A K E L I J K!
love, Annemiek