De laatste tijd ben ik echt fan van glutenvrije oreokoekjes. Volgens mijn vriend smaken ze ook bijna hetzelfde als de gewone. Ik dacht.. daar gaan we eens een lekkere cake van maken. Ook goedgekeurd door de collega’s.
BENODIGDHEDEN
- 220 gram glutenvrij meel, gezeefd (Schär)
- 200 gram suiker
- 4 eieren (splits ze!)
- 125 gram roomboter
- 10 gram bakpoeder
- 125 ml melk
- snufje zout
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 180 graden
- Klop de eiwitten met de helft van het suiker
- Klop de boter apart en voeg daaraan de overige suiker toe
- Voeg de overige ingrediënten toe aan het boter/suiker mengsel
- Spatel vervolgens de eiwitten door het beslag heen
- Breek de oero koekjes
- Spatel die er tot slot ook door
- Zet het geheel voor een klein uurtje in de oven (afhankelijk van je oven)
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER SOORTEN CAKE GEMAAKT!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
1 Comment
Pingback: Glutenvrije M&M's cake - Annemiek Nauta