Over het algemeen eten wij thuis gewoon vlees. Af en toe vinden we het bewuster en daarnaast lekkerder om tofu te eten. Vandaag dus eens een recept met… tofu!

BENODIGDHEDEN

  • 375 gram tofu (ik gebruikte deze)
  • 4 eieren
  • Ketjap manis naar smaak
  • 1 el cayennepeper
  • Rijst voor 2 personen (ik koos voor zilvervliesrijst)
  • 1 courgette
  • 1 zakje van 350 gram groentemix met wortel, broccoli en bloemkool (of snijd het zelf)
  • 1 zak kroepoek (deze is glutenvrij bij de AH)

WERKWIJZE

  1. Snijd de tofu in blokjes
  2. Pak een kom en doe daarin 2 eiren, het cayennepeper en de blokjes tofu
  3. Mix het geheel goed door elkaar en laat staan zodat het in kan trekken
  4. Bereid de rijst op voorgeschreven wijze en laat het afkoelen
  5. Snijd ondertussen de courgette en doe in de pan
  6. Kook de overige groentes
  7. Voeg na ongeveer 5 minuutjes de tofu(mix) toe aan de courgette
  8. Bak circa 5 minuten goed mee
  9. Kook ondertussen de overige eitjes
  10. Voeg de overige groente toe (en evt. wat extra ketjap manis, dus blijf proeven)
  11. Mix even goed met elkaar
  12. Doe de rijst op het bord en voeg de mix toe
  13. Heerlijk met kroepoek!

IK HEB MEER RECEPTEN MET RIJST GEMAAKT:

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close