Een keer een andere keuken, die van Griekenland. Na een beetje gegoogle heb ik dit knappe recept op tafel getoverd. En het was het waard!
BENODIGDHEDEN
- 250 gram gehakt
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 middelgrote aardappels
- 150 ml melk naar keuze (ik gebruikte kokosmelk)
- 1 el gedroogde oregano
- 2 tl kaneel
- Peper en zout naar smaak
- 1 blik tomatenblokjes
- Geraspte kaas naar smaak
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de ovenschaal in
- Snijd de knoflook en de uien
- Bak de gehakt, knoflook en uien samen
- Meng de tomatenblokjes, zout, kaneel peper en de oregano er door en laat even pruttelen
- Voeg de melk toe en laat nog even mee pruttelen
- Snijd ondertussen de aubergine, courgette en aardappels in plakken
- Doe 1/3e van het gehaktmengsel in de ovenschaal
- Voeg trapsgewijs de aubergine en courgette toe
- Wissel steeds het gehaktmengsel met de groente af
- Top met het gehaktmengsel
- Doe de plakjes aardappel er overheen
- Doe de geraspte kaas er overheen en zet voor 45 minuten in de oven
IK HEB MEER OVENGERECHTEN GEMAAKT:
- Kip met serranoham uit de oven
- Linzenlasagne
- lasagne
- Ovenschotel
- Ovenschotel met krieltjes
- Tonijn uit de oven
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
1 Comment
Oeh jum! Dat ziet er lekker uit 🙂