Ondanks dat het nog geen Pasen is, had ik al wel ontzettend zin in paaseitaart. Waarom? Duh.. chocola!
BENODIGDHEDEN
- 250 gram roomboter
- 400 gram zelfrijzendbakmeel
- 8 eieren
- 4 el cacaopoeder
- 400 gram witte bastardsuiker
- Paaseitjes naar voorkeur
- Voor de botercreme:
- 400 gram poedersuiker
- 4 el karnemelk
- 250 gram roomboter
- 200 gram pure chocolade
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 160 graden
- Mix de helft van boter, 4 eieren en de helft van het suiker door elkaar in een keukenmixer
- Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe (spatel het er doorheen)
- Voeg de vanilledruppels toe
- Doe het in een cakevorm en zet het voor 45 minuten in de oven (dit is laag 1)
- Doe hetzelfde met de overige boter, eieren, suiker en het zelfrijzend bakmeel maar voeg daar de cacaopoeder aan toe
- Dit is laat 2, zet ook deze voor 45 minuten in de oven
- Haal er uit en laat goed afkoelen
- Maak nu de botercreme (doe de roomboter in een mixer en mix op een hoge stand, 5 minuten lang. Voeg de poedersuiker toe in stappen en tot slot de karnemelk om het vloeibaarder te maken)
- Leg de twee delen op elkaar als ze afgekoeld zijn en smeer in met de botercreme
- Smelt de chocolade en voeg dit toe aan de overige botercreme
- Maak nu met vloeiende bewegingen de taart af met de overige chocolade/botercreme
- Top met de door jou gekozen paaseieren
- Zet minstens 1 uur in de koelkast
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER SOORTEN TAART GEMAAKT!
- Kwarktaartje met noten en chocolade
- Kersenkwarktaart
- Brownietaart
- Ontbijttaart met noten
- Kwarktaart met kokos/chocolade bodem
- Kokos/mangotaart
- Worteltjestaart
- Kersen/limoentaart
- Appeltaart met pecannoten
- Kwarktaart met citroen
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
1 Comment
Pingback: Glutenvrije red velvet oreotaart - Annemiek Nauta