Weer een probeerseltje. Ik was erg benieuwd hoe koekkruiden en cacao samen gingen. Hierbij het recept voor een simpele kruidkoek.
BENODIGDHEDEN
- 200 gram ongezouten roomboter
- 250 gram zelfrijzend bakmeel van de Albert Heijn
- 3 eieren
- 150 gram kokosbloesemsuiker
- 2 el cacao
- 1 e koekkruiden
- Snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosrasp
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 160 graden
- Mix de boter, suiker en de eieren tot een egaal beslag
- Voeg de kokos, koekkruiden en de cacao toe
- Spatel het zelfrijzend bakmeel er doorheen
- Voeg tot slot het zout toe
- Snijd de appel in partjes en leg er bovenop
- Zet het geheel voor 1 uur in de oven (houd wel goed in de gaten)
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER SOORTEN CAKE GEMAAKT!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek