Eigenlijk wilde ik een bananencake maken, maar al snel kwam ik tot de conclusie dat ik niet alles in huis had daarvoor (maar twee bananen). Daarom paste ik het recept wat aan en werd het een bananencake met noten en zaden, veel gezonder (mocht ook wel weer een keer na al die cake/taart)!
BENODIGDHEDEN
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 1 el cacaopoeder
- Snufje zout
- Kaneel naar keuze
- Noten/zaden mix naar keuze
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 180 graden
- Pureer de bananen in de mixer of met een vork
- Voeg de eieren toe
- Mix het geheel
- Voeg het meel, de eieren, het zout en de kaneel toe
- Mix het nog even goed door elkaar
- Voeg tot slot de noten/zaden mix naar keuze, dit mag ook de hoeveelheid zijn naar keuze en mix het door elkaar
- Spatel de cacao er door
- Zet het geheel voor circa 1 uur in de oven (houdt goed in de gaten)
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER SOORTEN CAKE GEMAAKT!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek