Koffie drink ik iedere ochtend. Twee bakkies om precies te zijn. Daarbij eet ik altijd choco muesli. Toen ik aan het PRAKKESEREN ging over een nieuwe cakesmaak, had ik dus al vrij snel de nieuwe smakencombi bedacht: de glutenvrije koffie-chococake!
BENODIGDHEDEN
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram suiker naar keuze (ik koos voor kokosbloemsuiker)
- 4 eieren
- 1 grote kop sterke en afgekoelde koffie
- 3 bananen
- 1 scoop eiwitpoeder (ik gebruikte die van Body & Fit met vanillesmaak)
- 25 gram cacao
- Mokkaboontjes, hoeveelheid naar smaak
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Leg bakpapier in je cakevorm
- Prak de bananen in je mixer
- Voeg de eieren en de koffie toe
- Doe vervolgens de overige producten er bij (op de mokkaboontjes na)
- Zet het geheel voor 30 minuten in de oven, haal er uit en bedek met aluminiumfolie zodat hij niet zwart wordt
- Zet de cake voor nog 20 minuten in de oven
- Serveer met de mokkaboontjes
IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE cake:
- Glutenvrije appeltaart
- Kwarktaart met kokosbodem
- Ontbijttaart met noten
- Kersenkwarktaart
- Brownietaart
- Skyrtaart
- Worteltjestaart
- Stroopwafelcake
- Appelcake
HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR TAART SMAKEN? LET ME KNOW!
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
1 Comment
Pingback: Glutenvrije bananencake met mokka - Annemiek Nauta