Ik maakte een lekkere kwarktaart met van alles wat ik nog in huis had. Lekker simpel! Het werd een glutenvrije frisse kwarktaart met citroen en chocolade.

BENODIGDHEDEN

  • 500 gram kwark
  • 80 gram biscuitjes naar keuze
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • 6 blaadjes gelatine
  • 50 gram suiker
  • Wat bosbessen naar keuze
  • 75% chocoladereep
  • 1 citroen

WERKWIJZE

  1. Zorg er voor dat de koekjes verpulverd worden (ik deed ze in een keukenmachine)
  2. Smelt de roomboter en voeg toe aan de koekjes
  3. Leg bakpapier in de taartvorm
  4. Doe de biscuitjes er in en druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel
  5. Zet de bodem de rest van de (kook)tijd in de koelkast
  6. Bereid de gelatineblaadjes zoals op de verpakking staat
  7. Doe de kwark in een mixer en voeg de mascarpone toe
  8. Voeg hieraan het suiker toe
  9. Lepel tot slot de gelatine er doorheen
  10. Haal het blik uit de koelkast en doe het kwarkmengsel er in
  11. Zet voor een nachtje weg in de koelkast
  12. Decoreer met citroenschaafsel, chocolade en de bosbessen

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE TAARTJES:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR TAART sMAKEN? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close