Onlangs wilde ik een glutenvrije appeltaart maken. Ik was alleen de taartvorm kwijt (hallo verhuizingzooi) dus ik deed het in een cakevorm. De glutenvrije appelcake!
BENODIGDHEDEN
- 6 appels
- 250 gram zelfrijzend bakmeel van de Albert Heijn
- 200 gram bakmix B van Schar
- 200 gram rietsuiker
- 250 gram ongezouten roomboter
- 1 eiwit
- Kaneel naar smaak (ik ben er dol op)
WERKWIJZE
- Verwarm de oven op 200 graden
- Mix het zelfrijzend bakmeel van de AH met het eiwit en de 150 roomboter op een lage stand
- Zorg dat het een bol deeg wordt en zet dit 30 minuten weg in de koelkast
- Snijd ondertussen de appels in blokjes
- Doe het in een grote kom met de overgebleven boter, kaneel en de mix van Schar
- Mix het goed door elkaar
- Pak een bakblik en zorg dat je met het deeg uit de koelkast het hele blik benut
- Voeg de appelmix toe
- Zet het geheel voor 1,5 uur in de oven (houd wel goed in de gaten)
Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.
IK HEB MEER Soorten CAKE GEMAAKT!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek