Onlangs wilde ik een glutenvrije appeltaart maken. Ik was alleen de taartvorm kwijt (hallo verhuizingzooi) dus ik deed het in een cakevorm. De glutenvrije appelcake!

BENODIGDHEDEN

  • 6 appels
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel van de Albert Heijn
  • 200 gram bakmix B van Schar
  • 200 gram rietsuiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 1 eiwit
  • Kaneel naar smaak (ik ben er dol op)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel van de AH met het eiwit en de 150 roomboter op een lage stand
  3. Zorg dat het een bol deeg wordt en zet dit 30 minuten weg in de koelkast
  4. Snijd ondertussen de appels in blokjes
  5. Doe het in een grote kom met de overgebleven boter, kaneel en de mix van Schar
  6. Mix het goed door elkaar
  7. Pak een bakblik en zorg dat je met het deeg uit de koelkast het hele blik benut
  8. Voeg de appelmix toe
  9. Zet het geheel voor 1,5 uur in de oven (houd wel goed in de gaten)

Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.

 IK HEB MEER Soorten CAKE GEMAAKT!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close