Jup. Gebakken banaan. Je vindt het overal dus ik dacht daar gaan we een glutenvrije versie van maken. Bij deze, de glutenvrije gebakken banaan!
Benodigdheden
- 4 Bananen
- Poedersuiker
- Kaneel
- Houten prikkertjes
- 1 Limoen
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram amandelmeel
- half zakje bakpoeder
- Wat zeezout
- 200 ml water
- Olie
Werkwijze
- Pel de bananen en steek door iedere banaan een houten prikker. Zorg dat deze er aan het einde weer uitkomt.
- Leg de bananen klaar om bestrooid te worden met limoenrasp en doe dit.
- Maak het beslag klaar en klop het goed (water, melen, bakpoeder, zeezout)
- Let goed op, er moet een dik beslag ontstaan
- Plaats de diepe koekenpan op het fornuis met een laagje olie, verhit deze olie
- Als je er wat beslag in gooit en het gaat bubbelen, is je olie klaar
- Haal de bananen 1 voor 1 door het beslag en bak ze, doe dit ook 1 voor 1
- Haal de bananen uit de pan en leg het op keukenpapier
- Zodra de bananen afgekoeld zijn kan je ze bestrooien met suiker en/of kaneel
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek