Chocolade is zoals jullie inmiddels wel een keer weten één van mijn favorieten, ik gooi het overal in! Deze keer een chocoladebanaancake met huisgemaakte slagroom.

BENODIGDHEDEN

Cake

  • 250 gram roomboten
  • 250 gram witte bastardsuiker
  • 250 gram glutenvrije bloem (deze gebruikte ik!)
  • 40 gram cacao
  • 5 eieren
  • Een zakje bakpoeder
  • Scheutje amandelmelk
  • 1 banaan

Slagroom

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram suiker

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Mix de boter en de suiker in een keukenmachine met elkaar
  3. Voeg de bloem, de cacao en het bakpoeder bij elkaar en schep door elkaar
  4. Doe dit geheel bij de boter en de suiker in de keukenmachine
  5. Snijd de banaan in kleine stukjes en voeg ook toe
  6. Doe bakpapier in je cakevorm
  7. Voeg het beslag toe
  8. Zet het geheel voor 30 minuten in de oven
  9. Haal het er uit, doe er aluminiumfolie overheen en zet het geheel weer voor 30 minuten in de oven
  10. (Ondertussen kan je de slagroom maken)
  11. Voeg de ingrediënten in een keukenmachine en mix het geheel op een hoge stand gedurende 5 minuten
  12. Houd het goed in de gaten, het mag niet te stijf worden
  13. Laat de cake afkoelen, snijd hem door midden en voeg de slagroom toe

IK HEB MEER SOORTEN CAKE GEMAAKT!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije koffie-chococake - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close