Bananenbrood is een heerlijk tussendoortje. Ik maakte hem al eens met banaan (duh) en walnoten, deze keer deed ik er kersen door. Lekker dat het was!

Benodigdheden

  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram rijstemeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Scheutje water
  • 10 gram bakpoeder
  • 1,5 lepel cacao
  • 150 gram kersen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Doe de ‘droge’ ingrediënten bij elkaar en roer goed door (melen, bakpoeder en cacao)
  3. Voeg de eieren toe en een scheutje water
  4. Mix het geheel door elkaar heen
  5. Ontpit de kersen en prak de banaan
  6. Mix het door je mengsel
  7. Vet je cakeblik in en doe het geheel voor 60 minuten in de oven (let op, dit verschilt per oven!)

Ik heb meer soorten gezonde bananenbrood/cake gemaakt!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet niet mij te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close