Het is apergestijd!! Laatst maakte ik al een pizza met asperges en eigenlijk ben ik sinds dit jaar pas gek op asperges. Daarom maakte ik eens wat anders: een romige aspergesoep!
Benodigdheden
- 500 gram Asperges
- 2 bouillonblokjes (ik koos deze runder)
- 1 teentje knoflook
- 40 gram glutenvrij bloem
- 50 gram roomboter
- Snufje zout
- 500 ml room
- 2 eidooers
- Een aantal takjes bieslook voor de garnering
Werkwijze
- Maak de bouillon op voorgeschreven wijze
- Schil de asperges helemaal
- Smelt 25 gram (de helft) boter in een grote pan
- Voeg de bouillon toe
- Doe de aspergestroken er bij in
- Laat het voor 10 minuten goed inkoken
- Haal de asperges er uit
- Doe dan de knoflook bij in de bouillon
- Laat de bouillon nog voor een uur pruttelen
- Pak nog een pan, doe hierin de overige boter en bloem
- Doe er beetje bij beetje de bouillon bij door
- Mix goed door elkaar
- Klop de eidooiers los en doe daarbij de room
- Doe dit bij in de bouillon
- Snijd een deel van de asperges in stukjes voor straks, de overige delen doe je bij in de bouillon
- Mix het met de mixer
- Voeg de overige gesneden of hele stukjes er bij door
- Serveer met de takjes bieslook
Ik heb meer glutenvrije soepjes gemaakt!
Ik heb HIER overigens de link voor de pizza voor je! Geniet van je zomerse avondje, heerlijk om dit in de tuin te kunnen eten vanavond met de ondergaande zon.
S M A K E L I J K!
love, Annemiek