Overal in het land kan je ze kopen: wafels. Ga je naar Belgie dan zie je ze al helemaal overal en op iedere hoek van de straat. Daar begint soms mij jaloezie, want ik wil ze ook en ze ruiken zo verdomd lekker.

Bij de Albert Heijn heb je glutenvrije wafels, maar daar zit tarwezetmeel in. Daar ben ik ook knetter allergisch voor dus ik zette mijzelf voor de uitdaging om glutenvrije wafels te maken. Zo gezegd is zo gedaan.

Benodigdheden

  • 300 gram glutenvrij meel (ik gebruikte deze van de AH)
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 16 gram vanillesuiker (dit is 2 zakjes)
  • 1 snufje zout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • 1 snuf kaneel
  • Hoeveelheid aardbeien naar keuze voor decoratie

Voor de chocoladesaus:

  • 4 dadels
  • 2 el cacao
  • 20 ml amandelmelk

Werkwijze

  1. Laat de dadels weken in kokend water gedurende 15 minuten
  2. Mix de meelmix met de eieren en het bakpoeder
  3. Voeg al gietend de melk toe
  4. Mix goed door
  5. Voeg vervolgens de suiker, zout, kaneel, zonnebloemolie en banaan toe
  6. Mix totdat je een egaal beslag hebt, voeg wat meel toe indien te waterig en voeg wat melk toe indien te dik
  7. Zet het wafelijzer aan en laat goed warm worden
  8. Doe de mix in de wafelijzer en houd goed in de gaten wanneer hij klaar is
  9. Ondertusen kan je de saus maken (mix de dadels, melk en de cacao)
  10. Serveer de wafels met de chocoladesaus en de aardbeien

 Binnenkort komen deze twee varianten ook online:

  • Glutenvrije wafels met exotisch fruit
  • Glutenvrije wafels met pindakaas

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close