In de winter weet ik het zowaar zo ver te schoppen dat ik van mijn gebruikelijke ontbijtje afwijk.
HAVERMOUT is het gouden woord. Een ontzettend eiwitrijk recept om je dag energiek mee te beginnen. Ik vind het grootste voordeel aan havermout dat je er ontzettend lang verzadigd van bent. Iets wat voor dit vreetzakje weggelegd is.
Benodigdheden
- 150 ml amandelmelk (ik koos voor de nieuwe van de Albert Heijn)
- 50 gram havermout
- 1 tl cacao
- 1 banaan
Optioneel (mijn keuze deze keer)
- 1 el pindakaas
- kokos
- 1 klein handje granola
Werkwijze
- Doe de amandelmelk in een pannetje
- Laat de melk een minuutje apart koken en voeg dan de havermout toe
- Laat het op gemiddeld vuur sudderen, zodat de havermout de melk goed op kan nemen
- Snijd de banaan in stukje en voeg toe
- Voeg de cacao toe
- Schep het prutje in een kommetje
- Voeg daarbij jouw voorkeuren (ik koos voor pindakaas, kokos en granola)
S M A K E L I J K!
love Annemiek