De laatste tijd maak ik steeds vaker soepjes, deze keer ging ik aan de slag met een simpele tomatensoep. Om hem iets meer body te geven voegde ik wortel toe.

Benodigdheden

  • 4 grote roma tomaten
  • 3 teentjes kloflook
  • 1 rode ui
  • 100 gram worteltjes
  • 2 blokjes runderbouillon (AH!)
  • Half trosje basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 blikje tomatenpurree
  • 1 liter kokend water

Werkwijze

  1. Doe de tomaten in kokend water en laat ze circa 4 minuten wellen
  2. Ondertussen kan je de uien, knoflook en worteltjes in stukjes snijden
  3. Haal de tomaten er uit en haal het velletje er af
  4. Doe de olie in de soeppan en doe de gesneden groenten er in
  5. Laat 5 minuten fruiten
  6. Voeg de tomatenpurree en de basilicum toe en fruit 5 minuten mee
  7. Doe de tomaten, het water en de bouillonblokjes bij in de pan
  8. Laat je soep nu een kwartiertje inkoken
  9. Mix het met de mixer en klaar!

Ik heb meer glutenvrije soepjes gemaakt!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close