De laatste tijd maak ik steeds vaker soepjes, deze keer ging ik aan de slag met een simpele tomatensoep. Om hem iets meer body te geven voegde ik wortel toe.
Benodigdheden
- 4 grote roma tomaten
- 3 teentjes kloflook
- 1 rode ui
- 100 gram worteltjes
- 2 blokjes runderbouillon (AH!)
- Half trosje basilicum
- 1 el olijfolie
- 1,5 blikje tomatenpurree
- 1 liter kokend water
Werkwijze
- Doe de tomaten in kokend water en laat ze circa 4 minuten wellen
- Ondertussen kan je de uien, knoflook en worteltjes in stukjes snijden
- Haal de tomaten er uit en haal het velletje er af
- Doe de olie in de soeppan en doe de gesneden groenten er in
- Laat 5 minuten fruiten
- Voeg de tomatenpurree en de basilicum toe en fruit 5 minuten mee
- Doe de tomaten, het water en de bouillonblokjes bij in de pan
- Laat je soep nu een kwartiertje inkoken
- Mix het met de mixer en klaar!
Ik heb meer glutenvrije soepjes gemaakt!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek