Niets lekkerder dan ijsjes, toch? Wat nou als je ze zelf kunt maken met gekarameliseerde amandelen én chocolade? Ik heb hier het fantastische recept voor je!
Benodigdheden
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram amandelen
- 100 gram suiker
- 3 el water
- 8 limoenen
- 2 eigelen
- 1 reep pure chocolade naar keuze
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Smelt de suiker en voeg daarbij direct het water toe
- Laat het koken
- Zodra het gaat bubbelen en lichtbruin wordt, moet je de substantie gaan kloppen met een mixer
- Wanneer het donkerbruin is, moet je het direct van het vuur halen
- Je hebt nu karamel gemaakt
- Voeg de karamel en de amandelen samen in een kom en mix goed door
- Mix de melk, uitgeperste limoenen en eigelen
- Zet muffinvormpjes klaar en doe daarin de gekarameliseerde amandelen
- Voeg dan de mix van melk toe
- Zet het voor 15 minuten in de oven
- Zodra het afgekoeld is zet je het voor minimaal 2 uur in de vriezer
- Haal het uit de vriezer en doe het stokje er in
- Smelt de chocolade au bain marie
- Haal de lolly’s er door
- Zet het weer in de vriezer voor minimaal 2 uur
Ik heb meer ijs zelf gemaakt!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek