Niets lekkerder dan ijsjes, toch? Wat nou als je ze zelf kunt maken met gekarameliseerde amandelen én chocolade? Ik heb hier het fantastische recept voor je!

Benodigdheden

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram amandelen
  • 100 gram suiker
  • 3 el water
  • 8 limoenen
  • 2 eigelen
  • 1 reep pure chocolade naar keuze

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Smelt de suiker en voeg daarbij direct het water toe
  3. Laat het koken
  4. Zodra het gaat bubbelen en lichtbruin wordt, moet je de substantie gaan kloppen met een mixer
  5. Wanneer het donkerbruin is, moet je het direct van het vuur halen
  6. Je hebt nu karamel gemaakt
  7. Voeg de karamel en de amandelen samen in een kom en mix goed door
  8. Mix de melk, uitgeperste limoenen en eigelen
  9. Zet muffinvormpjes klaar en doe daarin de gekarameliseerde amandelen
  10. Voeg dan de mix van melk toe
  11. Zet het voor 15 minuten in de oven
  12. Zodra het afgekoeld is zet je het voor minimaal 2 uur in de vriezer
  13. Haal het uit de vriezer en doe het stokje er in
  14. Smelt de chocolade au bain marie
  15. Haal de lolly’s er door
  16. Zet het weer in de vriezer voor minimaal 2 uur

 Ik heb meer ijs zelf gemaakt!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close