Wanneer ik thuis lunch, probeer ik enigszins gezond te blijven eten. Niet los te gaan op allerlei lekker broodbeleg, al gaat het daar soms ook wel eens mis.
Deze keer kwam ik op het idee om een salade XL te maken. Het leuke is, is dat je een grote portie kunt maken en je het de volgende dag in een afgesloten bakje perfect mee kunt nemen naar je werk/school!
Benodigdheden
- Broccoli
- Champignons
- Spinazie
- 1 blikje kikkererwten
- 1 avocado
- Courgettespaghetti
- Een halve komkommer
Voor de dressing:
- Citroen
- 1 eetlepel kwark
- Peper
- Zout
- Olie
Werkwijze
- Bak de champignons goudbruin en voeg op het laatst de spinazie nog even toe
- Kook de broccoli en de courgettespaghetti
- Snijd de avocado en de komkommer
- Doe de kikkererwten in een kom met daarbij de avocado en komkommer
- Mix de dressing in een apart kommetje
- Decoreer het geheel in een kommetje en serveer daarnaast de dressing
- Voor de volgende dag deed ik hetzelfde, maar goot het in een weckpotje
S M A K E L I J K!
love, Annemiek