Arretjescake. Je hebt het vast en zeker wel eens gegeten, maar ook de glutenvrije variant?
Benodigdheden
- 320 gram glutenvrije biscuitjes (klik HIER)
- 5 el cacao
- 1 kopje sterke koffie of espresso
- 200 gram pure chocolade (ik gebruikte die van de Albert Heijn)
- 10 gram kokos
- 2 eitjes
- 150 gram ongezouten roomboter
Werkwijze
- ‘Prak’ de biscuitjes tot kleine stukjes, ik verkruimelde ze simpel
- Smelt de chocolade au bain marie samen met de roomboter
- Als dit proces bezig is, kun je de eieren, cacao, espresso en de kokos vast met elkaar mixen
- Laat de chocolade goed afkoelen
- Zodra deze is afgekoeld kan je de twee mixjes bij elkaar voegen
- Meng goed door elkaar heen
- Voeg de biscuitjes toe
- Leg bakpapier op tafel en leg precies in het midden de mix van biscuitjes en chocolade
- Rol het bakpapier om de mix, zo krijg je een hele lompe worstvorm
- Leg het voor minimaal een nachtje in de koelkast
- Snijd de arretjescake in plakjes
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
1 Comment
Pingback: Glutenvrije appelcake - Annemiek Nauta