Een nieuwe food-diary, inclusief advies van Jorien Brinkers. Daarnaast ook met sportactiviteiten en stappen.
Maandag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: 2 rijstewafels met pindakaas
Lunch: Salade met sla, komkommer, tomaat, ei en kikkererwten
Dinner: Rijstnoodles met kip, courgette en verse boontjes
Avondsnack: Panna Cotta met frambozencoulis
Sporten: /
Stappen: 10.925
Dinsdag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: Appel
Tussendoortje 2: Nakd delight cacao reepje
Lunch: 3 boterhammen met ossenworst en worteltjes, 200 gram
Dinner: Basmatirijst met woksaus, champignons en verse boontjes
Toetje: Proteine kwark met appel en kaneel
Sporten: 1 uur spinning en 1,5 uur voetbaltraining
Stappen: 21.265
Woensdag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: 100 gram worteltjes en 2 rijstewafels met pindakaas
Lunch: 2 boterhammen met ossenworst en een Optimel kwarkje met framboos (150 gram)
Dinner: Hambuger, gebakken ei en doperwten
Avondsnack: Proteine kwark met appel en granola
Sporten: 1 uur fitness
Stappen: 12.786
Donderdag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: Alpro proteine kwark met banaan en granola
Lunch: twee boterhammen met spinata romana en 2 rijstewafels met pindakaas
Dinner: Basmati rijst met boontjes, champignons en hete woksas
Sporten: 1,5 uur voetbaltraining
Stappen: 20.231
Vrijdag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: Shake: 40 gram havermout, 200 ml amandelmelk en 25 gram caseine
Tussendoor 2: 1 appel
Lunch: 2 boterhammen met banaan en kaneel
Dinner: Pasta met gamba’s, sperziebonen, basilicum en parmezaanse kaas
Sporten: Rustige 5 km hardlopen 5.40 per km
Stappen: 19.057
Zaterdag
Ontbijt: Ontbijt as always
Tussendoor: 1 ijskoffie
Tussendoor: Wrap met zalm, avocado, mozarella en citroen
Dinner: Suuushi van Wing (beginfoto) (Klik HIER voor de review)!
Avondsnack: bakje M&M’s
Sporten: /
Stappen: 9.738
Zondag
Ontbijt: Ontbijt as always
Lunch: broodje uit de oven met tomatentapenade
Tussendoor: 1 handje M&M’s
Dinner: Twee broodjes met 8 runder knakworsten, mayonaisse en curry
Sporten: /
Stappen: 7.096
Voedingsadvies n.a.v. fooddiary door diëtiste Jorien Brinkers
ekker weer kunnen sporten zo te zien deze week, fijn!
Ik wil deze keer wat dieper in gaan op het product rijst. Een product wat bij veel mensen zeker één keer per week op tafel staat, en bij mensen met coeliakie vast vaker, aangezien rijst (behalve notenrijst en meergranenrijst!) geen gluten bevat.
Er zijn verschillende soorten rijst, bijvoorbeeld notenrijst, pandanrijst, witte rijst, snelkookrijst, basmatirijst, zilvervliesrijst en gele rijst.
Het vliesje van de rijst bevat de meeste vezels, vitaminen en mineralen. Bij witte rijst wordt dit vliesje verwijderd. De rijst levert je dan dus eigenlijk weinig goede stoffen. Zilvervliesrijst is rijst waar het vliesje nog om heen zit, en geldt als volkoren graanproduct. Deze rijst is dus een stuk gunstiger, aangezien er meer gezonde stoffen zoals B-vitamines, mineralen zoals fosfor, calcium en ijzer en meer vezels in zitten. Basmatirijst, pandanrijst, snelkookrijst, gele rijst en ook alle andere soorten rijst, zijn over het algemeen ontdaan van het vliesje, en vallen dus onder de witte rijstsoorten. Zeker wanneer rijst een belangrijke vezel/vitaminebron in je voedingspatroon is, kun je daarom beter kiezen voor zilvervliesrijst.
Slim trouwens om fruit op brood te doen! Zo kom je makkelijker aan je twee stuks fruit per dag J Ook door de yoghurt/kwark, door de salade (bijv. mandarijn of wat druifjes) of bij je ontbijt zijn handige momentjes wanneer je fruit eten lastig vindt.
love, Annemiek & Jorien