We gaan eens even alles behalve gezond doen en een lekkere brownietaart bakken.
Because life is a party and this pie is your hero.
Benodigdheden
- 300 gram pure chocolade
- 200 gram kristalsuiker
- 250 gram ongezouten roomboter
- 6 eieren
- Bakpapier
- 20 diameter springvorm
Topping:
- 200 gram mascarpone
- 200 gram slagroom ongeklopt
- 50 gram suiker
- 1 bakje frambozen
- Koffieboontjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden
- Vet de bakvorm en het bakpapier in
- Smelt de chocolade én de roomboter au bain marie
- Gesmolten? Laat het afkoelen
- Sorteer het eiwit van het eigeel
- Klop de eiwitten op en voeg hierbij handmatig het suiker een voor een toe
- Klop het eigeel door het chocolademengsel, ook een voor een
- Spatel vervolgens het eiwit er ook doorheen
- Bak de taart in 60 minuten in de oven
- Laat volledig afkoelen
- In de tussentijd kan je de mascarpone maken
- Mix de mascarpone met de slagroom en het suiker en klop op tot een mooi stevig mengsel
- Decoreer dit in het midden van de taart
- Decoreer tot slot met de frambozen en de koffieboontjes
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
2 Comments
Pingback: Glutenvrije frisse kwarktaart met citroen en chocolade - Annemiek Nauta
Pingback: Glutenvrije bananencake met mokka - Annemiek Nauta