Vijgenbrood? Jep: vijgenbrood. Na bananencake everywhere was ik toe aan iets anders. Zie hier het vijgenbrood.
Benodigdheden
- Bakpapier
- 75 nl Kokosolie
- 100 gram gedroogde vijgen en wat verse voor de topping
- 175 gram amandelmeel
- 100 ml warm water
- 75 gram amandelen
- 3 eieren
- Bakpoeder
- Citroenrasp van 1 citroen
- Snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden celcius
- Doe het bakpapier in een cakevorm
- Doe het amandelmeel, bakpoeder, amandelen en het zout in een kom en mix het goed
- Voeg hierbij toe de eieren, het water en de kokosolie en mix het beslag goed door elkaar
- Voeg tot slot de citroenrasp en stukjes vijg toe
- Schuif je pareltje voor circa 50 minuten de oven in, maar houd hem goed in de gaten
- Top met de verse vijgen
S M A K E L I J K!
love, Annemiek