Voor de #allerhandekerstcover ben ik de uitdaging aangegaan.
Een mooie kerstkrans maken is soms eenvoudiger dan je denkt, zeker met de kant-en-klare merengues bij de Albert Heijn. Ik maakte hem compleet zelf en laat jullie zien hoe!
Benodigdheden
Voor de merengue:
- 5 eieren
- 300 gram Kristalsuiker
- Spuitzak
Overig:
- Yoghurt (smaak citroen)
- Vier handjes pistachenoten
- Twee grapefruits
- AH chocoladepasta met sinaasappelsmaak
- AH chocolade kerstbomen
- Rode bessen
- Verse munt
Werkwijze
Voor de merengue:
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Gooi de 300 gram suiker over het bakpapier en zet dit 5 minuten in de oven
- Doe de eiwitten in een kom en begin het langzaam te kloppen
- Voer de snelheid geleidelijk op zodat de eiwitten hard worden, klop niet te lang!
- Verlaag ondertussen de oventemperatuur naar 100 graden
- Zet de mixer weer op de hoogste stand en voeg 1 voor 1 een lepel hete suiker toe
- Zodra de lepel is opgelost, mag je de volgende toevoegen
- Als alles er in zit mag je nog 6 minuten op de hoogste stand doorkloppen
- Doe het mengsel in een spuitzak en maak de merengue vormen (groot dus)
- Schuif de plaat in de oven op 100 graden en bak ze circa 40 minuten (houd ze goed in de gaten)
Heb je hier geen zin in? Koop ze lekker kant en klaar en ga door bij de volgende stappen)
Overig:
- Leg de merengues als zij zijn afgekoeld in een cirkel
- Zorg dat tussen iedere merengue ietwat ruimte over is
- Hiertussen doe je de yoghurtsmaak die jij hebt gekozen
- Snijd de grapefruit in plakjes
- Smelt de pasta au bain marie met iets water
- Verkruimel de helft van de pistachenoten voor op de krans, de overige zijn voor de decoratie
- Versier de krans, zoals jij dit mooi vindt met de door jou gekozen ingredienten
- Succes!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek