Kerst bestaat uit heel veel eten en heel veel cadeaus. Laat dat nou net zijn waar ik van houd.

Vandaag zal ik jullie een soort cadeautje meegeven: een fantastisch kerstdessert recept. Fantastisch? Ja. Waarom? HET IS TIRAMISU.

En wat voor 1. Met speculaas én met Likeur 43. Beter kan bijna niet toch? Naast het recept voor dit fantastische dessert, zal ik jullie nog wat tips meegeven voor kant-en-klare glutenvrije desserts. Nooit mis toch zo voor je kerstdiner?

Tiramisu van speculaas en likeur 43

Benodigdheden

  • 200 gram verse slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1 shotglaasje likeur 43
  • 20 speculaasjes (Albert Heijn)
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kopje sterke zwarte afgekoelde koffie
  • 1 eetlepel cacao

Werkwijze

  1. Zet een kopje zeer zwarte koffie en laat het afkoelen
  2. Mix de slagroom met de mascarpone en het suiker (met de hand of keukenmachine)
  3. Zorg dat de slagroom goed opgeklopt is en zet het dan in de koelkast
  4. Doe de koffie en de likeur in een bakje
  5. Dip hier een voor een de speculaasjes in
  6. Pak je glazen of dessertmokken en doe één voor één een laag speculaas/slagroom er in
  7. Zorg dat de laatste laag een slagroom/mascarpone variant is
  8. Top met speculaas en wat cacaopoeder en versier het

S M A K E L I J K!

Nog enkele andere zelfgemaakte tips voor heerlijke dessert zijn

Zelf ben ik gek op ijs(taarten) na je fantastische kerstdinner, daarom voor jullie nog een aantal tips op een rij:

Gisteren heeft Meer dan glutenvrij een mooie blog geschreven over de tips voor een glutenvrij kerstbuffet, neem daar ook eens een kijkje. Wat jullie morgen te wachten staat is nog even een verassing, maar het zal zijn van Glutenvrij en Wij!

love, Annemiek

3 Comments

  1. Pingback: #decemberglutenvrij: glutenvrije St. Lucia broodjes – glutenvrij en wij

  2. Ik zoek nog een recept voor een toetje met Kerst, misschien ga ik deze wel proberen 🙂 Ziet er iig heerlijk uit!

  3. Suzanna Vieveen-Weemeijer Reply

    Wauw wat een feestelijke toetjes heb je gemaakt. Ik denk wel dat ik even zou wachten tussen het diner en deze toetjes want ik heb zo’n voorgevoel dat ze wat machtig kunnen zijn, haha!

Write A Comment

Close