Dit was oprecht een probeersel van mij, maar wát is hij lekker geworden. Mijn panna cotta variant.
Benodigdheden
- 500 gram verse slagroom
- 3 gelatine blaadjes
- 1 pak bevroren frambozen
- 150 gram suiker
- 1 druppel vanillextract (Dr. Oetker!)
- Klein handje mueslibrokken
- Verse munt
Werkwijze
- Doe de slagroom, vanille en 100 gram suiker in een steelpan en laat het 15 minuten zachtjes koken
- Ondertussen kan je de gelatineblaadjes in koud water leggen, zoals op de werkwijze staat
- Als deze er 5 minuten inliggen, mag je ze uit laten lekken en toevoegen aan de substantie
- Roer goed door zodat de gelatine helemaal oplost
- Doe de substantie in mooie glazen, bekers, whatever you like
- Zet het voor ten minste 4 uur in de koelkast
- De panna cotta is nu ‘hard’
- Zet een steelpan op met bevroren frambozen en de overige 50 gram suiker
- Roer goed door, maar laat wat stukken zitten
- Doe bovenop de panna cotta de muesliebrokken en daar bovenop de frambozencoulis
- Top met een blaadje munt
S M A K E L I J K!
love, Annemiek