Salades zijn er in vele soorten en maten, dus zelf ben ik nooit uit geëxperimenteerd!
Begin altijd met een basis en bedenk dan wat jij in je salade wilt hebben. Heb je vandaag zin in vlees of vis? Rijst of kikkererwten? Je kunt eindeloos variëren en geloof me, dat is beter voor je. Zelf ben ik de laatste tijd een grote fan van kikkererwten. Ze zijn erg voedzaam en smaken heerlijk. De basis voor vele salades van mij (en ook prima om mee te nemen).
Benodigdheden
- Beefburger Tomaat (kan met ieder stuk vlees)
- Rucola
- Een half blikje mais
- Een halve zak kikkererwten van HAK
- Een handje tomaten
- 1 gekookt ei
- 2 augurken
- Peterselie
- 1 eetlepel kwark
- Olijfolie
- Zout
Werkwijze
- Kook het ei zolang jij het lekker vindt
- Doe ondertussen de beefburger in de pan en bak hem bruin
- Doe alle ingrediënten in een mooie kom en versier het zoals jij wil
- Zodra het ei klaar is, is ook ongeveer je beefburger klaar
- Snijd het ei doormidden en de beefburger in plakjes
- Serveer het met een klodder kwark met daarop peterselie en zout, dit dient als je ‘dressing’
- Top met olijfolie
S M A K E L I J K!
love, Annemiek