Ovenschotel a la Annemiek. Lekker puur (oke de aardappelpuree niet), gezond en simpel.
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Boter
- Olie
- 250 gram mager gehakt
- 1 courgette
- 1 potje tomatenpurree
- 1 zakje aardappelpuree voor de oven van Maggi
- Half potje appelmoes
- 1 beschuit
- Bieslook
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de gehakt in een pan en zorg dat het goudbruin wordt, snijd ondertussen de courgette in blokjes
- Voeg de courgette toe aan het gehaktmengsel
- Doe hierbij als beiden goudbruin is de tomatenpurree (ik gebruik zelf een heel klein blikje)
- Gooi het goedje in een grote ovenschotel die je hebt ingevet met boter/olie/kokos o.i.d.
- Doe hier boven op wat appelmoes (verdeel het netjes)
- Doe de aardappelpuree er overheen en verdeel het over de schotel
- Maak je beschuitje goed stuk en verdeel ook dit over de schotel
- Schuif de schotel voor 15 á 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Voeg tot slot wat bieslook toe
Look how pretty
(Oké normaal doe ik er tussen stap 3 en 4 er nog een hele zak spinazie bij maar die was ik vergeten bij de supermarkt………)
S M A K E L I J K!
love, Annemiek