Simpel en italiaans broodje: oftewel een bruschetta. Ontzettend lekker!
Dit brood heet ‘Bruschetta’, wat in het Italiaans ‘geolied sneetje’ betekent. Het is standaard om het brood – wit of bruin – in te smeren met knoflook, olie en peper/zout. Wat je er daarna op doet kan variëren. Zelf heb ik vandaag gekozen voor het brood met cherry tomaatjes, fris én lekker licht.
Benodigdheden
- Brood (ik gebruik hiervoor vaak het Schär brood ‘Pain campagnan’)
- Knoflookteentje
- 6 cherrytomaten
- Handje rauwe, verse spinazie
- Handje parmezaanse kaas of rucola
- Olijfolie extra virgine
- Zeezout
- Peper
Werkwijze
- Zorg dat je je broodje kunt roosteren
- Haal hem uit de rooster en bestrijk het met het knoflookteentje
- Maak vervolgens een mix van de tomaten, spinazie, de olijfolie en de peper en zout (doe dit op gevoel)
- Doe de mix op het broodje
- Tot slot kan je de parmezaanse kaas op het broodje doen, easy right?
S M A K E L I J K!
love, Annemiek