Ik ben gek op ovenschotels. Het probleem is echter dat ik dan vaak die ovenschotel 10000 keer ga eten pas na een aantal weken denk: er is meer. Deze keer veranderde ik dus mijn simpele ovenschotel in een ovenschotel met krieltjes. Heeeeeul lekker.
Benodigdheden
- 450 gram ovenkrieltjes van de Albert Heijn
- 1 courgette
- 500 gram mager gehakt
- 1 zak bladspinazie
- 1 blikje tomatenpurree
- 1 rode ui
- 2 lepels groene pesto
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Doe de krieltjes voor 15 minuten in de oven, ondertussen kan je de rest maken
- Bak de gehakt rul
- Snijd ondertussen de courgette en de ui
- Voeg deze ook toe aan het gehaktmengsel
- Doe hierbij de tomatenpurree en mix goed door
- Voeg steeds een handje spinazie toe, zodat je pan niet overstroomd
- Haal de krieltjes uit de oven
- Pak een ovenschotel, doe hierin het gehaktmengsel
- Strijk er met de pesto overheen
- ‘Top’ met de krieltjes
- Doe de ovenschotel voor 20 minuten in de oven
Tip! Het is heerlijke om te eten met de shoarma saus van Remia!
Ik heb nog een ovenschotel gemaakt!
Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek