Naast de gamba’s die ik inmiddels iedere week maak, heb ik een nieuwe liefde. Eiwitjes met een heerlijke bite.. kip!
Een vriendin van mij kwam eens op een zondagmiddag aan met dit heerlijke recept. Zij reeg de kip al stokjes en zo leek het net alsof je heerlijk uit eten was. Aan mij de taak om dit te evenaren.
Benodigdheden
- 1 el olijfolie
- 350 gram kipfiletblokjes (als je niet zo lui bent als ik snijd je gewoon je kipfilet)
- 10 gram sesamzaad
- Ketjap manis (glutenvrij)
Werkwijze
- Zet je pannetje op hoog vuur en laat de olie goed warm worden
- Voeg de kipfilet toe en laat goed bruin worden
- Zelf snijd ik de kipfilet altijd nog wat kleiner, dat geeft de kip wat meer bite
- Zodra de kip goed aangebakken is, kan je de ketjap manis bij in de pan doen
- Doe er een laagje van 1 centimer in en laat sudderen
- Zodra de ketjap manis is opgenomen in de kip, kan je de kip van het vuur afhalen
- Leg de helft van de sesamzaadjes op een bord
- Doe hierop de kipfilet
- Voeg nog wat sesamzaadjes toe
S M A K E L I J K!
love Annemiek