De welbekende kersenkwarktaart, maar dan met speculaasjes. Perfect zo aan het eind van het jaar, toch?
Benodigdheden
- 12 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
- 200 g speculaas
- 100 g roomboter
- 3 el kraanwater
- 2 blikjes kersen
- 500 g magere kwark
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom (beker)
Werkwijze
- Laat in een kom met koud water de gelatine ca. 5 minuten weken
- Verkruimel de speculaasjes en doe in een kom
- Smelt de boter en mix dit met de speculaaskruimels en het water
- Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
- Roer in een kom de kwark en het suiker goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf met een goede lepel suiker en schep luchtig door het kwarkmengsel
- Doe hierbij de gelatine
- Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad
- Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Top met het fruit naar keuze, ik koos voor de heerlijke monchoukersen!
S M A K E L I J K!
love, Annemiek