Niets lekkerder dan een taart. Af en toe dan.
Deze maand bloggen er weer heel wat bloggers mee rondom de #wijbloggenglutenvrij trent. Waarom? Het is feeest! Het is namelijk al de 50e keer. En….. wie jarig is trakteert.
Deze maand posten we allemaal een lekkere taart. Ik ben eens niet op safe gegaan en heb behoorlijk wat ingredienten gebruikt voor deze taart. Ik ben er dan ook vrij lang mee bezig geweest (zeker voor mijn doen). Het was het in ieder geval meer dan waard. Wat een fris pareltje! Ik zal jullie vertellen hoe je deze heerlijke en frisse taart thuis zelf kunt maken.
Benodigdheden
Bodem
- 100 gram havermout
- 100 gram gesmolten kokosolie
- 50 gram moerbeien
- 60 gram agavesiroop
- 100 gram amandelmeel
- Hazelnootolie om de bodem in te vetten
Eerste laag
- 100 gram gesmolten kokosolie
- 10 tl chiazaad
- 50 gram agavesiroop
- 300 gram kokosmelk met yoghurtcultuur
- 250 gram biogarde
- 2 gelatinebladen
Tweede en derde laag
- 150 gram gesmolten kokosolie
- 200 ml kokosmelk AH
- 250 gram biogarde
- 60 ml agavesiroop
- 25 gram vanillesuiker
- 4 gelatine bladen
- 2 avocado’s
- 250 gram bevroren of verse mango
Werkwijze
- Vet je bodem in met hazelnootolie, doe dit op gevoel
- Voeg alle ingrediënten van de bodem in de blender en mix het
- Doe het in de bakvorm en druk het met de bolle kant van de lepel plat
- Zet weg en ga nu aan de slag met de eerste laag
- Maak de blender schoon en doe de ingrediënten van de eerste laag er in
- Voeg de eerste laag toe aan je bodem en zet hem voor een half uurtje in de koelkast
- Ga aan de slag met de tweede en derde laag
- Doe alles behalve de avocado’s en mango in de blender en mix het goed door (gelatinebladen volgens werkwijze)
- Verdeel het over twee porties, 1 deel laat je in de blender
- Voeg hierbij toe de avocado’s en giet het over je taartmengsel
- Zet weer 30 minuten weg
- Doe tot slot de mango en de andere helft opnieuw in de blender, verdeel dit over je mengsel
- Zet het geheel 5 uur weg
- Versier de taart
Ben jij benieuwd naar de creaties van de overige bloggers van #wijbloggenglutenvrij? Hieronder kan je de linkjes naar de verschillende pagina’s vinden:
- Annemiek van Glutenvrije Mama
- Audrey van Sophie Glutenvrij
- Barbara van Glutenfree Amsterdam
- Fabienne van glutenvrijinutrecht.nl/blog/
- Gerda van glutenvrijhoorterbij
- Gerry de Glutenvrije Man
- Ingrid Meer dan Glutenvrij
- Koosje van koosglutenloos
- Lies van Rose-a-licous
- Marleen van Smaakvol Glutenvrij
- Manon van Glutenvrij kind
- Mirjam van Ik ben glutenvrij
- Rianne van Doe mij glutenvrij
- Suzanna van homeofcomfort
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
3 Comments
Pingback: Glutenvrije appeltaart naturel - Annemiek Nauta
Pingback: Glutenvrije paaseitaart - Annemiek Nauta
Pingback: Regenboog taart #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij