Zelf heb ik nog nooit quiche gegeten, ook niet toen ik nog geen coeliakie had.
Quiche was nooit echt mij ding. Ik vond dat je taart altijd zoet moest eten. Dat is eigenlijk ook de reden dat ik het nooit heb gemaakt en/of gegeten. Nu zie ik steeds meer recepten voorbij komen en dacht ik op een regenachtige zaterdagmiddag eens aan het maken van een quiche. Ik heb serieus bijna een uur in de Albert Heijn gestaan…
Benodigdheden
Bodem
Vulling
Werkwijze
- Roer in een schaal het bakmeel met de zout
- Maak een gat in het midden en doe daar het ei en het water in
- Mix alles door elkaar totdat alles aan elkaar blijft plakken als een echte ‘deegbal’
- Vet de bakvorm in
- Maak van de deegbal een zo groot mogelijke oppervlakte zodat het je bakvorm dekt (hier bestaan deegrollers voor maar die heb ik niet)
- Prik gaatjes in het deeg en zet hem in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Zet de spinazie met het zout en peper op vuur en voeg steeds wat spinazie toe totdat het geslonken is
- Voeg de tomaatjes en de zalm toe
- Pak een kom en doe hierin de eieren, de melk, de olie en de peper en zout en mix het goed
- Haal het deeg uit de koelkast en doe hier het spinazie/zalm mengsel in
- Doe het eier- en melk mengsel er overheen en sluit af met parmezaanse kaas
- Doe de quiche in de oven voor circa 25 a 30 minuten
- Haal hem uit de oven, doe er nog wat parmezaanse kaas en olijfjes over heen..
S M A K E L I J K!
love, Annemiek