Onlangs kocht een collega van mij een worteltjestaart van de AH, zo’n kant-en-klare. Het zag er zó lekker uit dat ik een glutenvrije variant heb gemaakt.
Worteltjestaart klinkt uiteraard niet erg lekker. Ik bedoel, groente in een taart…? Anyway, het rook zo lekker dat ik het een leuk idee vond om een glutenvrije recept te bedenken. Nu nog maar hopen dat het zou lukken..
Nou, het is gelukt hoor en bij deze geef ik jullie dan ook een nieuw recept. Een heerlijke glutenvrije worteltjestaart die nu al door niet-glutenvrije eters goedgekeurd is. Een taartje die je dus met je hele familie kunt opeten.
Benodigdheden
- 250 gram havermout
- 5 gram bakpoeder
- 300 gram geraspte worteltjes
- 12 dadels (ontpit)
- 4 eieren
- 150 gram kokosolie
- 50 gram walnoten of pecannoten (ik heb gekozen voor pecannoten)
- half zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel kaneel
- snufje zeezout
- schil van kleine citroen
- 1,5 eetlepel agavesiroop
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Rasp de worteltjes (of wees slim en koop geraspte worteltjes).
- Doe de havermout in de blender. Easier way om havermoutmeel te maken is er niet. Doe de havermoutmeel in een aparte bak.
- Mix de worteltjes in de blender en doe deze in een aparte bak.
- Doe de eieren, de dadels én het zout vervolgens in de blender. Echt, het is een smurrie. Doe hierbij de kokosolie en mix nog even rustig door totdat het goedje gemengd is. Zorg dat je overigens een goeie machine hebt, anders gaat hij kapot……….. Doe ook deze smurrie in een aparte bak.
- Hier was ik de citroen vergeten… woops (ook op de beginfoto) dus ik maakte nog even een foto. Hier het bewijs.
- Voeg daarna aan deze smurrie het havermoutmeel, de kaneel, het bakpoeder, de vanillesuiker en de citroenschil toe. Roel dit goed door met een spatel.
- Voeg de worteltjes en de walnoten en/of pecannoten toe.
- Zorg dat je je springvorm van 24 cm goed insmeert. Mijn voorkeur gaat uit naar kokosolie.
- Doe de taart in de oven voor de duur van circa 45 minuten en je hebt je worteltjestaart.
- Voeg wat toppings toe en….
S M A K E L I J K!
love, Annemiek
3 Comments
Pingback: Glutenvrije red velvet oreotaart - Annemiek Nauta
Pingback: Glutenvrije bananencheesecake met speculaas en oreo - Annemiek Nauta
Pingback: Glutenvrije appeltaart naturel - Annemiek Nauta